YLÖS
Yrittäjyys

Kymppi täyteen

1.1.2009 aloitin yrittäjänä. 1.1.2019 jatkoin yrittäjänä. Koko tämän välin olen ollut yrittäjä. Tai luulen, että olin 10 vuotta sitten toimintaterapeutti, itsenäinen ammatinharjoittaja. Nyt olen kuntoutusalan yrittäjä, itseni työllistäjä. Edelleen toimintaterapeutti. Vahvasti.

Kliseinen aika menee niin nopeaan on totta tässäkin. Yhtä lailla työ tekijäänsä opettaa on myös totta. On olleet hyvät vuodet haasteineen. Eletty vuosi oli monella mittarilla historian paras työasioissa. Tilastojen valossa tein asiakaskäyntejä enemmän kuin koskaan. Kotikäyntejä kokonaismäärästä oli reilu kolmannes. Kolikolla on myös se kääntöpuoli, etten yhden naisen yrityksenä pysty tämän enempään. Tämän asian olen tiedostanut ja nyt löytänyt omat rajani. Ja se tuntuu hyvälle.

Tähän vuoteen, juhlavuoteen lähden hyvillä mielin. Alkuvuodesta tulen päivittämään nämä sivut ja teen muutoksia työhuoneella. Siihen saakka kirjoittelen harvakseltaan tekstejä ja muutenkin nyt alkuvuoden otan aikaa oman päivärytmin löytämiseen. Viime vuoden opettelin säännöllistä aamupalaa ja kiireettömämpiä aamuja. Nyt aion opetella säännöllistä lounastamista. Olen ollut todella taitava venyttämään kalenteriani ja viivaamaan sieltä yli omia juttuja. Se muuttuu nyt. Osa merkinnöistä jatkossa mustekynällä ja niiden yli ei mene mitään. En voi enää ohjata asiakkaita ottamaan arkeaan haltuun, jos itse lipsun aina kun tarve vaatii venyä johonkin.

Eli en katoa, vaikka nyt vähän hiljenen hetkeksi. Olen tehnyt yhteistyösopimukset kahden paikallisen naisyrittäjän kanssa nettisivuista ja valokuvaamisesta, osallistun hankemuotoisesti yritystoiminnan kehittämiseen ja ohjaan mentorointimallilla toimintaterapiaopiskelijoita. Näistä kaikista varmasti poikii jotain hyvää ja tuoretta vielä näiden lumien aikana. Vaan nyt kolaamaan hetkeksi taas…nautitaan nyt lumesta ja sen tuomasta valosta.

Toimintaterapiaa ja rinnalla kulkemista

«

»

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *