YLÖS
Yrittäjyys

Luisun lomalle

Kesäkuu toi mukanaan hiljalleen tyhjenevän kalenterin. Ensin vajaita viikkoja, sitten hiljalleen kokonaan lomalle. Kevät on ollut työntäyteinen, niellyt voimia. Itselleni tyypillisesti tajuan sen aina siinä vaiheessa, kun aikataulut alkaa olemaan väljempiä, oleilulle jää aikaa ja pääsen vähän irti arjesta. Siinä se aina sitten osuu vasten kasvoja. Kaikki innostuksissaankin tehty työ, vireillä olevat asiat. Lomalle jäämisessä on monesti kutkuttava tunteensa, mutta minulle se edustaa usein pientä mahaplätsyä hetkeksi.

Näin tänäkin vuonna. Talvi meni vähän uudenlaista rytmiä hakien. Asiakastyötä ja koulutuksia, monessa mukana. Ja siitä todella tykkään. Oman näköisestä palapelistä, joka antaa mahdollisuuden tehdä mielekkäitä asioita. Kaikki on omissa hyppysissä. Oikein hyvä näin. Kuitenkin koko ajan tietoisempana muutoksesta. Kevään aikana olemme lukeneet ja kuulleet kaikuja sote uudistuksesta. Ne tuovat väkisinkin ajatteluuni oman kulmansa, pakottavat pohtimaan asioita. Mitä vähäisemmäksi lumipeite maassa kävi, sitä intensiivisemmin olen pohtinut yrittäjyyttäni, toimintaedellytyksia alueuudistuksen tullessa. Paikallisesti meillä uutisoidaan mahdollisesta valinnanvapauskokeilusta jne. Monta palloa ilmassa. Automatkat, joita nyt olen huristellut noin 8000km tänä vuonna ovat minulle aikaa ajatella. Muuttuvaa maailmaa toki pähkäilen, mutta olen tietoisesti halunnut kääntää taajuudet positiiviseen ja olen miettinyt paljon miten haluan työni tehdä. Mistä työssäni nautin ja mihin olen valmis venymään muutosten ollessa väistämättömiä? Nuo tunnit autossa ovat olleet hyviä ja osaltaan vaikuttaneet työnilooni nyt. Jotenkin tuntuu, etten pelkää muutosta kun tiedän missä olen ja mitä teen ja minne haluan mennä.

 

Loman lähestyminen on vähän sama kuin koululaisten lukuvuosi todistukset. Miten olen taas yhden kauden hoitanut? Tämä eka puolikas vuodesta 2017 on ollut aikamoinen työrintamalla. Asiakaskäynneissä päätökseni jäädä hanketyöstä pois on tarkoittanut 3,5-4 työpäivää viikossa asiakastyöhön lisää. Eli mahdollisuuksia kotikäynteihin ja hieman aiempaa laajempaan asiakaskuntaan. Työn siirtyminen lääkärikeskuksesta omaan työhuoneeseen ja asiakkaiden koteihin on muuttanut jonkin verran työtapoja. Esimerkiksi sähköinen potilastietojärjestelmä kulkee mukanani, kun se ennen oli fyysisesti lääkärikeskuksella. Kanta-arkistoon liittyminen niin ikään on tuonut muutoksia tiedon välittämiseen ja saamiseen. Luennointi ja koulutuskuviot ovat edenneet myös omalla tavallaan askel askeleelta. On ollut luentosarjoja ja erilaisia jatkumoja kouluttamiselle, joista osa jatkuu vielä syksylläkin. Ennenkaikkea on ollut paljon kohtaamisia tammi-kesäkuussa.

Työssäni on fyysinen puoli, mutta paljon tämä on kohtaamista. Läsnäoloa, kuulemista ja rinnalla kulkemista. Sen vastapainoksi tarvitsen nykyään enemmän hiljaisuutta ja eri asioita kuin aiemmin. Huomaan kuluneiden kuukausien muokanneen sitä, mitä nimeän itselleni merkityksellisiksi asioiksi tai tärkeiksi toiminnoiksi. Lomasuunnitelmani näyttävät osin erilaisille kuin aiemmin juuri tästä syystä. Koska kaipaan eri asioita. Muutos on siis läsnä näinkin. Työrutiinit ja tavat muuttui, niin kas kas, muuttujia näkyy muuallakin elossa. Se on kivakin niin…eipähän ole vielä ihan kaavoihin jumiutunut tämä daami.

 

 

Toimintaterapiaa ja rinnalla kulkemista

«

»

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *