YLÖS
Yrittäjyys

Täällä taas

Nyt on talven selkä taittunut, vesinorot tekee uomiaan jäähän ja lumikinokset hupenee. Valon määrä on lisääntynyt huimasti ja aamutkaan eivät tunnu enää niin tahmeille. Alkuvuosi on mennyt monen ison ja pienemmän asian äärellä.

Yksi isoista asioista on näiden sivujen uusi ulkomuoto. Kiitos siitä kuuluu Kojootti Designin Johannalle, joka pystyi ensi tapaamisesta alkaen tarttumaan siihen mitä olen vailla. Toinen kiitokset ansaitseva osaava nainen näiden uusien sivujen takana on valokuvaaja Pihla Liukkonen. Projekti on ollut myös matka oman osaamisen tunnistamiseen ja sen paketoimiseen. Olen siihen saanut apua Roihu valmennuksesta ja Digiportaat kartoituksesta. Aloitan huhtikuussa XAMK TuTu-hankkeessa yritykseni kehittämistä. Muuttuva maailma tavallaan pakottaa nyt tähän, mutta suurin syy on halu katsoa vielä mihin on mahdollisuuksia. Sote kaatui, muutospaineet edelleen kuitenkin sosiaali- ja terveysalalla olemassa. En usko, että tilanne muuttuu yhtään stabiilimmaksi nyt. Siksi on nyt mietittävä asioita ehkä vähän totutun ulkopuoleltakin. Ja onnekseni olen löytänyt siihen nyt hyviä tyyppejä ja juttuja.

Yhteiskunnallinen tilanne heijastelee omaan työhön monella tapaa. Työnohjauksessa on paljon sitä nyt pähkäilty. On välillä todella työlästä yrittää kestää kaikessa mukana ja ymmärtää poliittisten ja muiden ylätason päätösten ja linjausten vaikutus omaan työhön. Tästä konkreettisin esimerkki on ollut paljon palstatilaa saanut Kela hässäkkä. Yrittäjänä olen katsonut sitä tietystä näkökulmasta, liiton luottamushenkilönä olen saanut sukeltaa siihen sitten eri vinkkelistä. Kaikki tämä on hyvästä, mutta toisinaan on iltaisin pää täynnä. Nimeänkin nyt työni kuormittavimmaksi tekijäksi muutoksen yhteiskunnassa. Ja tätä aallokkoa lienee odotettavissa tulevaisuuteenkin.

Olen tyytyväinen tähän sivu-uudistukseen. Etsin aikani ja sitten kuin sattumalta löysin ne oikeat tyypit auttamaan minua. Päätös yhteistyöstä syntyi vahvasti intuition pohjalta, siihen luotan muutenkin paljon myös tässä yrityksen kehittämisessä. Kuin ylipäänsä elämässä. Elämässä, joka joskus voi olla aika ohuen langan varassa. Siitäkin sain alkuvuodesta muistutuksen. Nyt kun kaikki on taas läheisellä ihmisellä hyvin, voin huokaista. Mutta väitän kuitenkin arvostavani omaa arkeani kaikkinensa pikkuisen enemmän.

Toimintaterapiaa ja rinnalla kulkemista

«

»

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *