YLÖS
Yrittäjyys

Takaisin ruotuun

Loppukesän varmin merkki on koululaisten tavaroiden ilmestyminen kirjakauppaan. Siellä minäkin kalenterihyllyn edessä jo heinäkuun alkupuolella seisoin tarkkana pähkimässä minkälaisen haluan tulevalle vuodelle. Nyt ostin vain sisukset parin vuoden takaisiin kansiin, jotka viettivät viime vuoden välivuotta. Hieman viivojen väli on kapeampi tässä uudessa ja ensimmäisten merkintöjen tekeminen tuntui hieman kankealle.

Oliko kankeus viivoista kiinni? Vai johtuiko se palautumisajanjaksoni lopun lähestymisestä, loman loppumisesta? Varmaan vähän kaikkea. Pääsin kuin pääsinkin irti työkuvioista niin, että hetki piti taas tuumailla mistä kohdin potilastietojärjestelmässä löytyi mitäkin. Mutta hiljalleen kiinni arjessa, takaisin normaalissa rytmissä.

Loppukesän toinen takuuvarma juttu on lehtien lööppeihin ilmestyvät otsikot kesäkilojen karistamisesta ja syksyn uusimmista liikuntatrendeistä. Puolen vuoden sykleissä meitä patistetaan muuttamaan ja muuttumaan. Tarttumaan uuteen tai ainakin kohentamaan vanhaa. Palatkaa takaisin ruotuun ja kuosiin kaikuu joka puolelta. Kesän valo ja lämpö villitsee meidät niin, että pimenevien iltojen myötä pitää erikseen palata arkeen.

Tänä vuonna luisuin lomalle ja nyt liu’un takaisin rytmiin, jota osin määrittelevät työhön liittyvät seikat, lasten koulun alku ja sen myötä laajemmin lomilta palannut systeemi. Näillä mennään taas sitten kohti seuraavaa kesää ja valon sekoittamaa aikataulua ja arkea. Joulu tuo pienen katkon, muttei sellaista taukoa koskaan kuin kesä. Siksi minun ajanlaskuni menee syksystä syksyyn, ei kalenterivuoden mukaan. Minun uudet alkuni ovat aina syksyllä. Loppuvuoden lapsena ehkä näin minuun rakennettu tai sitten elämä vaan muovannut niin. Yritykseni tilikausi on kalenterivuosi, menen siis eri syklissä sen kanssa. Toistaiseksi ainakin ilman mitään ongelmia sujuu näiden kalentereiden rinnakkain kuljettaminen.

Mitä uusi alku on tänä vuonna? Työrintamalla se on rajaamista entistä enemmän. Ajettuja kilometrejä tuli alkuvuodesta paljon, nyt ajateltuna vähän liikaa. Jatkossa keskitän reissut tietyille viikoille ja muuten keskityn asiakastyöhön. Syksylle on tulossa muutama isompi kokonaisuus, joka vaatii poissaoloja Mikkelistä. Sen tasapainottamiseksi rakennan kalenterini niin, että on reissuttomiakin ajanjaksoja. Tämä kuullostaa helpolle, muttei ole. Koska olen luonnoltani asioista innostuva ja tartun eteen tuleviin haasteisiin. Ne kuljettavat usein pois ja vaativat valmistelua monella tapaa. On opittava rajaamaan vaan enemmän. Kalenteristani on jatkossa löydyttävä enemmän aikaa palautumiselle ja itseni kehittämiselle. Hah, kuulostaa opiskeluille. Kukaties sellaistakin jossain muodossa tulevaisuudessa. Nyt kuitenkin pienemmässä mittakaavassa asioihin paneutumista.

Syksy muuttaa arkea työhuoneella. Saan sinne seuraa. Fysioterapeutti Iivo Wegelius aloittaa vastaanottonsa siellä. Muutamia päiviä kuukaudessa tämän hetken suunnitelmien mukaan. Katsotaan mitä tämä nyt sitten oikeasti muuttaa ja tuo tullessaan. Iivo on kouluttajakollegani Bodytechiltä, kokenut fysioterapeutti, joka työuransa tähän saakka tehnyt Ruotsissa. Jatkaa siellä toki edelleenkin, mutta nyt ensi kertaa työskentelee asiakkaiden kanssa myös Suomessa. On mielenkiintoista päästä enenevissä määrin nyt työskentelemään samojen asiakkaiden kanssa ja kokeilemaan miten rakennetaan asiakaslähtöisiä palveluita tulevaisuudessa kahden kuntoutusalan ammattilaisen yhteistyönä. Yhteistyötä on toki muidenkin alueella toimivien ammattilaisten kanssa tehty ja tehdään jatkossakin, mutta nyt saman katon alla työskentely tekee varmasti yhteistyöstä tiiviimpää ja nopeampaa. Mutta näihin pohdintoihin saadaan vastauksia kuukausien päästä, kunhan nyt ensin saadaan tämä uusi jakso alkuun ja nähdään miten toimintatavat hioutuvat.

Uusi kausi nyt siis alkamassa, kalenterin sivuille piirtyy merkintöjä ja aikatauluja. Hyvillä mielin kohti syksyä.

 

 

 

Toimintaterapiaa ja rinnalla kulkemista

«

»

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *